VAŠ DOPRINOS RAZVOJU "ŠKOLE ZA SVE" Ispis E-mail
Ponedjeljak, 24 Studeni 2008 09:03

Kupnjom umjetničkog djela možete dati doprinos edukacijskom uključivanju djece s teškoćama u redovan sustav odgoja i obrazovanja.

 

Sva sredstva prikupljena prodajom ovih djela biti će usmjerena na direktan rad asistenata u nastavi s učenicima s teškoćama.

 

 

 image001

 

Korida II., suha igla, reservage, dvostruka grafika, godina nepoznata, 106 x 78 cm BABIĆ Dubravka,
slikarica i grafičarka. Rođena 1951. godine u Zagrebu. 1974. godine diplomirala na ALU u klasi prof. Alberta Kinerta kod kojeg nastavlja i postdiplomski studij. Specijalizirala grafiku u Parizu, a na studijskim putovanjima obilazi mnoge europske i vaneuropske zemlje. Izlaže od 1972., te je sudjelovala na stotine samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Od 1985. pedagog na ALU. U svojim grafikama ostvaruje energično i punokrvno slikarstvo snažne geste, te se smatra jednom od najvrsnijih nastavljača i obnovitelja naše tzv. klasične umjetničke grafike (suha igla, bakropis, akvatinta, reservage, mezzotinta). Vrlo samosvojnog i upečatljivog autentičnog likovnog izraza u domeni suvremene grafike, nadovezuje se na iskustva najznačajnijih umjetnika grafičkog umijeća 20. stoljeća.

 image002

 

Preko puta, terakota, 2004., 40 x 33 cm BALIĆ Antonija,
kiparica. Rođena 1969. u Patri (Indija) odakle seli u Lahore u Pakistanu. Od sedme godine živi u  Zagrebu. Studira kiparstvo na zagrebačkoj ALU kod prof. Marije Ujević, Šime Vulasa i dr., diplomira 1992. u  klasi prof. Stipe Sikirice. Od 1994. godine bavi se pedagoškim radom (Odjel keramike ŠPUD-a Zagreb). Autoričini grubi materijali kao da su preostali iz vulkanske lave, sprženi, mračni i teški - emaniraju iskonskom energijom iz koje nastaje život. Radovi su joj izrazito meditativni i duboko uronjeni u nutrinu vlastita bića, u tragu istočnjačkih meditacija, Zen-budizma i sl., o čemu govore i sami naslovi: Iza svijesti, Zen, Nizovi bez naziva... Njezina “Mandala” izložena u Gliptoteci u Zagrebu 2007. godine kulminacija je tog autoričinog istraživanja nekarakterističnih teških materijala, njen interes za praiskonsko, tvarno i transcendentalno, na neki osebujni način - magijsko. Za svoj rad izložen na 9. trijenalu hrvatskog kiparstva dobila je nagradu hrvatske sekcije AICA. Od 1991. /1992. izlaže na brojnim samostalnim i skupnim izložbama.

 image003

 

Sreća, grafika, bakropis, 2007., 30 x 40 cm GRUBIŠIĆ Dražen,
slikar, multimedijalni umjetnik. Rođen je 1969. godine u Zagrebu. Nakon završene srednje škole upisuje se na Academy of Fine Arts u Lawrenceu (USA), a potom na ALU u Zagrebu, gdje diplomira u klasi prof. Zlatana Vrkljana. U Beču upisuje postdiplomski studij iz kulturnog Managementa (IKM). zemlji i inozemstvu i dobitnik je više nagrada (Grand Prix Salona mladih 1996. godine). Svestran umjetnik koji se izražava i uspješno radi u različitim medijima (prostorne konstrukcije, instalacije, asamblaži, slike, film, kompjutori itd.). Slikarstvo mu je suptilno i poetično s osobitim senzibilitetom za liniju i pikturane vrijednosti slikane površine u pomno strukturiranoj mijeni tonaliteta jedne boje.

 image004

 

Prostorni modul III., isprint / serigrafija / papir, 2006., 147 x 109 cm KESER Zlatko,
slikar i grafičar. Rođen 1942. godine u Zagrebu. Diplomirao slikarstvo na ALU u Zagrebu 1967. u klasi prof. Otona Postružnika. Dobitnik brojnih nagrada. Održao brojne samostalne i sudjelovao na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Slikar magičnog i simboličkog. Njegove enigmatične slike često asociraju primordijalne znakove sa samih početaka ljudske povijesti i kreativnosti, inkorporirane u bogatu fakturu slike. Slikarstvo mu se kreće u ozračju modernog slikarstva 20. stoljeća ponekad asocirajući na Paula Kleea ili Juana Miróa, a još više na stvaralaštvo artbrutista. Keserovo slikarstvo odiše poniranjem u najskrovitije dubine ljudskog bića i zagonetke postojanja, gdje se prošlo, sadašnje i neko buduće vrijeme povezu ju u neprekinuti lanac pitanja i snova, u traganje za samom srži ljudskog postojanja i nastanka života na Zemlji.

 image005

 

Bijeli krajolik, poliester i pigmenti, 2006., 100 x 60 x 8 cm KONTREC Anita,
kiparica i slikarica. Rođena u Zagrebu 1954. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti studira u kiparskoj klasi prof. Sabolića. 1986. godine počinje slikarsku karijeru. Istražuje stare tekstove arhaičnih formi feničko pismo, glagoljica i dr. - te svojim radovima prenosi mnogoslojnost jezika - pisma - komunikacije. Od 2003. godine sve više istražuje dodirne točke između kiparstva i slikarstva, te djelovanje boje i svjetlosti u novim prostornim i svjetlosnim konstelacijama. Tada nastaju njeni slike-objekti na kojima umjetnica tretira boju kao čistu energiju i istražuje odnose prostora i volumena, materijala i teksture čime ostvaruje osebujan opus u korpusu hrvatske suvremene umjetnosti. Ova senzibilna i vrlo educirana umjetnica preferira organičke forme izrađene od grubih neobičnih materijala, koji su često u bliskoj vezi sa osnovnim ljudskim aktivnostima: gradnje i oblikovanja vlastitog životnog prostora. Preko zapisa na mnogim slikama (“čitam još nenapisanu knjigu”), njen se rad razvija do sve većeg pročišćenja oblika, do suptilne igre svjetlosti i nježnih nijansi boje sve do transparentnosti. Realizira niz zanimljivih izložbi te sudjeluje u brojnim značajnim međunarodnim projektima i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

 image006

 

Nebesa, grafika, akvatinta, 2006., 36 x 36 cm KORKUT Alem,
kipar i grafičar. Rođen je 1970. godine u Travniku. Studira kiparstvo na ALU u Zagrebu u klasi prof. Šime Vulasa. 2002. godine sudjeluje na jubilarnom Medi teranskom kiparskom simpoziju u Dubrovi kod Labina, gdje je izradio monolitnu skulpturu “Karijatida” postavljenu na prilazu pazinskom Kaštelu. Istražuje materiju, njezinu fakturu i izdržljivost (ranjivost), aluminija, gline i dr. Njegov vrlo zanimljiv ciklus “Egotrip” koji se sastoji od niza odljeva umjetnikove glave u raznim fazama raspadanja, djelovanjem vode u koju su bile uronjene, bio je među ostalim izložen na izložbi “Junge Kroatische Kunst” (Mlada hrvatska umjetnost) u Koloniji Wedding u Berlinu 2005. godine. Materija i njene mjene u Korkutovoj skulpturi metaforički su prikaz stanja umjetnikovog “ja” (L. Topić). Njegova video-instalacija hommage Rodinu nagrađena je Grand Prixom na 27. salonu mladih 2004. godine. Sudjeluje na brojnim skupnim i održava mnoge samostalne izložbe u zemlji i inozemstvu.

 image007

 

Graf-color 5, offset / svilotisak, 2001., 67 x 97 cm KUDUZ Ante,
slikar, grafičar. Rođen u Podsoju pokraj Vrlike 1935. godine. 1951. godine upisuje ŠPU u Zagrebu. Na grafičkom odjelu zagrebačke ALU studira od 1956. - 1961. godine i diplomira u klasi prof. Marijana Detonija. Od samih početaka zauzima istaknuto mjesto u hrvatskoj suvremenoj likovnoj umjetnosti. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima: 1997. nagrada 1. hrvatskog trijenala grafike, 2001. Godišnja nagrada HDLU-a za 2000. godinu itd. Izlaže na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Crtačka i grafička konstanta u Kuduzovu djelu upečatljivo prenosi umjetnikove doživljaje intimnog i izvan jskog, meditativno ih pretapajući u imaginarne prostore njegovih slika i njihovih metamorfoza. Motivika nemirno i nepravilno “kolažiranih” crno-bijelih slikanih polja koja grade kompoziciju neodoljivo podsjeća na gusto tkanje narod nih vezova njegova rodnog kraja, vjerojatno duboko urezanih u memoriju ovog vrsnog crtača. U novije vrijeme svoja crno-bijela polja sučeljava s poljima čistih duginih boja, sjajnih do fluores- centnosti, stvarajući na taj način jedan novi poetski red i sklad s nemirnom podlogom crno-bijelih gustih tkanja. Sve svoje grafike naziva jednostavno “Grafovima”.

 image008

 

“Ponovo, još“, ulje na platnu, 2002., 90 x 73 cm ROGIĆ Frane,
slikar i fotograf, bavi se vizualnim me- dijima, eksperimentalnim filmom i videom. Rođen u Karlovcu 1973., diplomirao na ALU u Zagrebu 1977. u klasi prof. Vasilija Jordana. Pripada mladoj generaciji umjetnika koji se bave različitim medijima. Izlaže od 1995. godine. Izlagao na brojnim skupnim i samostalnim izložbama, među kojima ističemo sudjelovanje na izložbi u Amsterdamu 2002. godine na PHOTO Bijenalu “The World will never be the same again”. Umjetnik angažiran oko socijal- nih tema i općih humanističkih tema današnjice - ugroženosti pojedinca, raspad memorije, duševni nemir, što se može naći na njegovim vizualno distorziranim fotografijama (ciklus nastao na Golom otoku i sl.).

 image009

 

Grad, grafika, svilotisak, 1994., 50 x 70 cm ŠERCAR Hrvoje,
slikar i grafičar. U slikarstvu samouk. Nakon što je promijenio različite škole i fakultete od 1959. radi u fototeci Leksikografskog zavoda, ali obolijeva i tijekom boravka u bolnici na nagovor slikara Miljenka Stančića počinje slikati. Fantazmagoričan svijet pun humanosti i topline, šarma i duhovitih dosjetki. Igor Zidić nazvao ga je “modernim crtačem davnine”. Često slika na istanjenoj patiniranoj koži tušem, perom i kistom brižljivo iscrtavajući najsitnije detalje svojih čudesnih građevina i fantastičnih zvijeri promatranih iz ptičje perspektive. Njegovi motivi kreću se od “medijevalnog panopticuma”, seljačkih ratova, muke Kristove i pučkih priča do fantastične (antropo)zoologije i realnonadrealnih veduta. Održao niz samostal nih i skupnih izložbi i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

 image010

 

Kompozicija VI, akrilik / platno, 2005., 65 x 75 cm  TRTOVAC Dino,
slikar. Rođen 1947. godine u Šaronjama. Diplomirao na ALU u Zagrebu u klasi prof. Nikole Reisera 1977. godine. Usavršava se na specijalizaciji za slikarstvo u Parizu i Londonu, izlaže na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je međunarodnih nagrada za slikarstvo. Slikarstvo lirske apstrakcije dinamičnih ritmičkih struktura u profinjenim vertikalnim ili horizontalnim nizovima intenzivnih boja i prijelaza od jakih kon trasta do tonskog suglasja koje asocira na glazbenu partituru iskazanu minimalističkim sažimanjem na bitno, na ritam i pulsiranje misli u čistim osjetilnim sferama. Trtovac svoje slike naziva action painting (poslije američke apstrakcije) - pretežito su to radovi meditativnog karaktera, koji kao da se nalaze u nekom neprekinutom procesu nastajanja, nedorečeni i zapravo se protežući u beskraj. Šireći se poput glazbe onkraj materijalne stvarnosti.

 image011

 

Vitezovi hramovi, crtež tušem na papiru, 2004., 49 x 61 cm JOSIP ZANKI,grafičar i svestrani istraživač grafičkih medija, multimedijalni umjetnik - instalacije, performance, eksperimentalni film, video. Rođen 1969. u Zadru. Diplomirao na ALU u Zagrebu 1994. godine u klasi prof. Miroslava Šuteja. Javno djeluje od 1986., dobitnik je brojnih nagrada. Sudjeluje na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Njegov likovni repertoar obiluje zagonetnim znakovima i simbolima, bajkovitim i duhovitim pričama, mitološkim bićima starinskog ugođaja, astrološkim i zodijakalnim imaginarijem, biljnim i životinjskim svijetom u fantastičnom okruženju, kao i simbolima svemirskog prostranstva pročitanog na vlastiti imaginativan način. Zanki svoje prizore realizira osebujnim, stiliziranim i krajnje maštovitim likovnim jezikom, često popraćenim upisanim riječima ili rečenicama, čistog grafičkog rukopisa kojim nas redovito poziva na zanimljivo putovanje u nepoznato.

 

 

 

 

 

BABIĆ Dubravka: Korida II., suha igla, reservage, dvostruka grafika, godina nepoznata, 106 x 78 cm, sign. olovkom: d.d.k. D. Babić, d.l. i sred.; 4.000,00 kn

 

BALIĆ Antonija: Preko puta, terakota, 2004., 40 x 33 cm, sign. na poleđini; 3.000,00 kn

 

GRUBIŠIĆ Dražen: Sreća, grafika, bakropis, 2007., 30 x 40 cm, sign. olovkom: d.d. D Grubišić 07, d.l. E A bakropis; 2.200,00 kn

 

KESER Zlatko: Prostorni modul III., isprint / serigrafija / papir, 2006., 147 x 109 cm, sign. olovkom: d.d.k. Keser, u sredini isprint / serigrafija, d.l. 13/13; 3.700,00 kn

 

KONTREC Anita: Bijeli krajolik, poliester i pigmenti, 2006., 100 x 60 x 8 cm, sign. bočno d.d. A. K. 06; 3.000,00 kn

 

KORKUT Alem: Nebesa, grafika, akvatinta, 2006., 36 x 36 cm, sign. olovkom: d.d.k. A. Korkut 06, d.l. E A, sredina: Nebesa; 2.200,00 kn

 

KUDUZ Ante: Graf-color 5, offset / svilotisak, 2001., 67 x 97 cm, sign. olovkom: d.d. Kuduz, d.l. EA 001; 4.500,00 kn

 

ROGIĆ Frane: “Ponovo, još“, ulje na platnu, 2002., 90 x 73 cm, sign. nema; 4.500,00 kn

 

ŠERCAR Hrvoje: Grad, grafika, svilotisak, 1994., 50 x 70 cm, sign. d.d.k. Šercar 94; 2.500,00 kn

 

TRTOVAC Dino: Kompozicija VI, akrilik / platno, 2005., 65 x 75 cm, sign. d.d.k.Trtovac 05; 4.500,00 kn

 ZANKI Josip: Vitezovi hramovi, crtež tušem na papiru, 2004., 49 x 61 cm, sign.: olovkom: d.d. J. Zanki, u sredini naslov, d.l. crtež tušem ; 2.500,00 kn

 

 

Ažurirano Ponedjeljak, 24 Studeni 2008 10:38
 

Ankete

Kako ste saznali za Idem
 

logo-zakalda-za-potporu-civilnog-drustva
Centar inkluzivne potpore IDEM Zagreb korisnik je Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge


CIP IDEM je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge.

 
escort bayan bayan escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara izmir escort izmir escort bayan escort bayan bayan escort escort istanbul istanbul escort bayan istanbul escort escort istanbul sex tube free porn hard sex